A | A | A
Home | Bezoeker | Exposant | Reva | Links | Zoeken
 
Formules en prijzen
Commercieel
Niet commercieel
Korting
Plan
Plan HAL 1
Een stand kiezen
Hoe een stand kiezen?
Inschrijven
Commercieel
Niet commercieel
Weetjes
Wat je zeker moet weten
Publiciteit
Uw publiciteit in REVAzine
Bestelbonnen
Bestelbon badges
Bestelbon promotiemateriaal
Reglement
Deelnemingsreglement
Factureren
Factuur REVA
Factuur Flanders Expo
Exposanten 2013
Exposanten 2013
Vorige edities in
cijfers en beelden
Beeld en info vorige beurzen

Persberichten

Persconferentie

U bent benieuwd naar wat REVA 2013 uw publiek te bieden heeft? U krijgt beslist het antwoord op die vraag op 25 april 2013. Blue Assist nodigt u dan immers uit op de persconferentie naar aanleiding van de opening van de beurs.

Programma per dag

Het programma per dag is ook beschikbaar in pdf (57 kb).

Persberichten:

Perscommuniqué

REVA 2013 palmt tussen 25 en 27 april 2013 met meer dan 155 standen de Gentse Flanders Expo in. De informatiebeurs voor mensen met een beperking van welke aard dan ook en hun hulpverleners tracht dan een antwoord te bieden op elke vraag rond hulpmiddelen en dienstverlening. Of het nu gaat om toestellen die levensnoodzakelijk zijn, het leven thuis en de vrije tijd aangenaam moeten maken en houden of om diensten die daarbij kunnen helpen.

Met de dertiende editie van de tweejaarlijkse informatiebeurs kan organisator REVA prat gaan op een uitgebreide ervaring en grondige kennis van wat leeft onder het doelpubliek. Dankzij de vele standen, verschillende workshops en zelfs een tijdelijk dienstencentrum krijgen bezoekers van REVA 2013 dan ook gegarandeerd een praktisch antwoord op elke hulpvraag. Concreet vinden ze er informatie over hulpmiddelen voor algemeen dagelijkse levensverrichtingen, communicatie, onderwijs en arbeid, verenigingen, verplaatsingen en toegankelijkheid, verzorging, assistentie en hulpverlening (door anderen), vrije tijd en wonen.

Uitgebreid aanbod

Meerdere commerciële standhouders staan klaar om bezoekers te adviseren over welk hulpmiddel voor hen geschikt is. Maar evengoed kunnen ze ten rade gaan bij belangenverenigingen als de Brailleliga en beleidsorganisaties als het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) en het FOD Sociale zekerheid. Bezoekers kunnen daardoor ook met administratieve vragen terecht op REVA 2013. Bovendien kunnen ze er kennismaken met het activiteiten- en dienstenaanbod van de Vlaamse lokale dienstencentra.

Onbeperkt publiek

Al van bij zijn oprichting richt REVA zich met zijn werking – en dus ook met zijn informatiebeurs – tot mensen met een fysieke beperking en tot professionele hulpverleners. Om nog meer invulling te geven aan hun slogan 'beperk je beperkingen' besloot de organisatie enkele jaren geleden ook senioren uit te nodigen. Ook zij krijgen immers af te rekenen met beperkingen. Ze merken bijvoorbeeld dat activiteiten of handelingen die vroeger vanzelfsprekend leken, plots minder vlot gaan. Met een heus lokaal dienstencentrum en de informatiestand REVActive vindt die doelgroep zeker en vast een interessant aanbod op hun maat op REVA 2013.

Iedereen actief

Op REVA 2013 kunnen bezoekers echter veel meer doen dan vragen stellen en luisteren. De informatiebeurs is immers ook een echte doe-beurs. Zo is er met Actief Wijzer ook een actief en sportief luik aan REVA 2013 verbonden. Het Belgian Paralympic Committee, Parantee en Otto Bock en REVA bieden bezoekers op die manier de mogelijkheid om door middel van demonstraties kennis te maken met heel wat sporten of om zelf een poging te wagen. Het lokaal dienstencentrum organiseert dan weer heel wat vormingen en workshops, gaande van taallessen over kookactiviteiten tot creatieve kennismakingen. Elke beursdag vinden op verschillende tijdstippen ook workshops plaats rond voeding en beweging, rollators en scooters, valpreventie, nieuwe technologieën en controle over stress. Daarnaast richt Blijf Veilig Mobiel op de beursvloer een leer- en oefenschool in rond rijden met een scootmobiel of elektrische scooter.

Drie dagen lang zal REVA 2013 trachten alle beperkingen weg te werken. Dat de beurs opnieuw een succes zal zijn, staat – gezien het enthousiasme van de standhouders en de vele mogelijkheden voor bezoekers – nu al vast. De organisatie hoopt daarom minstens evenveel bezoekers als op de vorige editie te mogen verwelkomen.

Korte versie:

Beurs zonder beperkingen

Laat jij je niet beperken door je beperkingen? Breng dan zeker een bezoek aan REVA 2013. Die informatiebeurs over hulpmiddelen en diensten voor mensen met een beperking van welke aard dan ook en hun hulpverleners palmt op 25, 26 en 27 april 2013 de Gentse Flanders Expo in.

Met de 13de editie van de beurs is REVA al lang geen onbekende meer voor mensen met een fysieke beperking. Ook blinden en slechtzienden vinden er tegenwoordig trouwens heel wat hulpvolle informatie. Bovendien levert REVA voor de komende editie extra inspanningen opdat ook ouderen kunnen ontdekken hoe zij hun leven thuis en hun vrije tijd aangenaam kunnen maken of houden. Daarom pakt de organisatie onder meer uit met een lokaal dienstencentrum op de beursvloer. Ouderen kunnen er kennismaken met de dienstverlening en het activiteitenaanbod van zo'n centrum. En net zoals in de permanente centra kunnen ze er gezellig een kopje koffie drinken. Met meer dan 150 standhouders biedt de beurs informatie over een groot gamma aan producten en activiteiten voor elke doelgroep. Zo kom je er onder andere meer te weten over vakanties op maat, over het nieuwste model traplift of over de verbeterde capaciteiten van een sportrolstoel. Maar evengoed kan je er deelnemen aan een workshop of seminarie rond een relevant thema.

Lange versie:

Beurs zonder beperkingen

REVA al aan 13de editie toe

REVA 2013 stelt tussen 25 en 27 april 2013 zijn standen op in de Gentse Flanders Expo. Mensen met een beperking van welke aard dan ook en hun hulpverleners kunnen op die informatiebeurs kennismaken met allerlei hulpmiddelen en diensten. Van toestellen die levensnoodzakelijk zijn tot hulpmiddelen die hun leven thuis en hun vrije tijd aangenaam moeten maken en houden.

Uitgebreid aanbod
Met meer dan 150 standen, verschillende workshops en seminaries en zelfs een tijdelijk dienstencentrum krijgen bezoekers van REVA 2013 gegarandeerd een praktisch antwoord op elke hulpvraag. Ze kunnen er onder meer terecht voor informatie over welk hulpmiddel voor hen geschikt is. Maar evengoed krijgen ze een overzicht van het activiteitenaanbod van een lokaal dienstencentrum of hulp bij administratieve zaken. De beurs lokt dan ook meer dan enkel commerciële bedrijven als standhouder. Ook belangenverenigingen als de Brailleliga en beleidsorganisaties als het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) zijn er te vinden.

Grotere doelgroep
REVA richt zich al van in de beginjaren tot mensen met een fysieke beperking – van welke aard dan ook – en tot professionele hulpverleners. Zij vinden er informatie over een uitgebreid aanbod van hulpmiddelen en diensten. Om nog meer invulling te geven aan de baseline 'beperk je beperkingen' besloot de organisatie enkele jaren geleden ook ouderen uit te nodigen. Ook zij krijgen immers af te rekenen met beperkingen. Ze merken bijvoorbeeld dat activiteiten of handelingen die vroeger vanzelfsprekend leken, nu minder vlot gaan. Speciaal voor hen bouwt het Gentse OCMW daarom een lokaal dienstencentrum op de beurs. De Gentse centra vieren zo hun 40ste verjaardag, maar zijn nog lang niet aan uitbollen toe. Integendeel! Met hun beursstand hopen zij dat in de toekomst nog meer volk de weg naar hun aanbod vindt.

Drie dagen lang zal REVA 2013 trachten alle beperkingen weg te werken. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de organisatie haar bezoekers zelf ook zo weinig mogelijk beperkingen oplegt. Onder meer een vlotte bereikbaarheid van de beurs met het openbaar vervoer moet daartoe bijdragen.

Praktische informatie:

Vind wat
… maar ook wie u zoekt!

Dertien een ongeluksgetal? Niet voor REVA, want in 2013 organiseert de vzw de dertiende editie van de gelijknamige beurs. Die wist intussen uit te groeien tot het belangrijkste event voor mensen met een beperking en de bijhorende professionele sector. De beurs heeft die verdienste niet alleen te danken aan een voortdurend groeiend aantal standhouders, maar ook aan de eigen randorganisatie en –evenementen.

Personen met een handicap informeren over voor hen interessante producten en diensten. Vanuit die doelstelling zag vzw REVA in 1988 het levenslicht. Amper een jaar later organiseerde ze daartoe een eerste informatiebeurs voor die doelgroep, hun familie, professionelen en vrijwilligers. Waar die eerste editie 75 exposanten verenigde en een 3.000-tal bezoekers wist te lokken, komen er vandaag zo'n 150 exposanten en 15.000 bezoekers op de beurs af. Die groei is enerzijds te verklaren door een uitbreiding van de doelgroep. In het begin lag de focus op mensen met een handicap, maar tegenwoordig verwelkomt REVA iedereen die in meerdere of mindere mate met een beperking af te rekenen heeft. Ook blinden, slechtzienden en ouderen vinden er dus hun gading. Anderzijds bouwde de beurs van in het begin een sterke reputatie op bij zowel bezoekers al exposanten. Daardoor wist REVA uit te groeien tot dé plek bij uitstek waar fabrikanten en verstrekkers van hulpmiddelen, dienstverleners, belangenverenigingen en bezoekers elkaar ontmoeten.

Afspraak naast de beursvloer
Uiteraard ontmoeten professionelen, vrijwilligers, ouderen en mensen met een beperking elkaar op de beursvloer. Maar ook de vele seminaries en studiedagen die tijdens REVA plaatsvinden, zorgen ervoor dat de beurs voor velen een vaste afspraak in de agenda is. Zo organiseert het Vlaams Ergotherapeutenverbond er traditioneel zijn grote tweejaarlijkse studiedag. Op de komende editie kunnen gebruikers en professionelen daarnaast gezamenlijk deelnemen aan workshops van het Kennis- en Ondersteuningscentrum (KOC) van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) over het gebruik van hulpmiddelen. Geďnteresseerde professionelen kunnen bovendien het seminarie Blijf actief volgen, waar ze advies kunnen inwinnen over hulpmiddelen en woningaanpassingen. Specifiek voor apothekers richt Belmedis een seminarie in over hulpmiddelen in de thuisgezondheidszorg. De dienstencentra van het OCMW Gent organiseren dan weer tal van workshops voor medewerkers van Vlaamse dienstencentra en bieden tal van activiteiten voor vrijwilligers aan op hun Dag voor de vrijwilliger. Tot slot plant de VDAB een seminarie over tewerkstelling voor personen met een beperking en is iedereen – professioneel of particulier – welkom op Inclusie Vlaanderen, waar je kan speeddaten met Vlaamse en Waalse diensten en voorzieningen. Onder het motto 'Met of zonder handicap, het maakt niet uit als je maar sport' geven het Belgian Paralymic Committee, Parantee en Otto Block ook een actief en sportief luik aan de beurs. Bij hen kan je demonstraties van verschillende sporten volgen of zelf een poging wagen.

Vlot naar en op de beurs
Behalve het grote informatieaanbod en de vele randevenementen – waaronder ook een aantal tentoonstellingen – zorgt ook de omkadering van REVA voor de onberispelijke reputatie van de beurs. Zo gaat de organisatie prat op een vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Rolstoelgebruikers kunnen gemakkelijk met de trein naar Gent komen als zij minstens 24 uur op voorhand contact opnemen met hun vertrekstation en daar een kwartier voor vertrek van de trein aanwezig zijn. Aan het Gentse Sint-Pietersstation kunnen zij dan eenvoudig overstappen op een lagevloertram van lijn 1 richting Flanders Expo. Dat type tram beschikt over een verankerde en enkele losse rolstoelplaatsen. Bovendien zorgt De Lijn tijdens de beursdagen voor extra assistentie op het traject. Tijdens piekmomenten waarop er meer rolstoelpassagiers dan -plaatsen zijn, springt Taxi Hendriks bij met een (gratis) pendelbus. Individuele bezoekers en groepen kunnen bovendien zelf afspreken met die vervoersdienst voor hun verplaatsing tussen het station en de Expo en zich zo van een plaatsje verzekeren. Naast die inspanningen om de bereikbaarheid te garanderen, staat REVA ook garant voor een optimale toegankelijkheid van de beurs zelf. Ze voorziet bijvoorbeeld aangepaste informatie voor blinden en slechtzienden en stelt gedurende het verloop van de beurs een doventolk ter beschikking van doven en slechthorenden. Zij kunnen aan het secretariaat op de beurs trouwens ook CM1-toestellen ontlenen. Mensen met loopproblemen die geen eigen rolstoel hebben kunnen op die locatie dan weer terecht om er voor de duur van hun beursbezoek eentje te gebruiken van het Rode Kruis-Vlaanderen. Tot slot schakelt REVA een assistentieteam in voor personen met een handicap die zonder begeleiding naar de beurs afzakken. Zo kunnen zij op deskundige hulp rekenen om te eten, om zich aan en uit te kleden, bij een toiletbezoek,…

Geen wonder dus dat REVA als de informatiebeurs en ontmoetingsplek voor mensen met een beperking, ouderen, blinden en slechtzienden, begeleiders, professionelen en vrijwilligers te boek staat. Wie wil weten wie hij op de beurs kan ontmoeten of wat hij er mag verwachten, kan bovendien terecht op de site www.reva.be. De handige zoekmodule geeft u in een klik een overzicht van exposanten en producten en u vindt er ook gedetailleerde praktische informatie. Zo kunt u met een virtueel bezoek uw eigenlijke beursuitstap probleemloos voorbereiden.

REVA 2013
van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 april, open tussen 10.00u tot 18.00u.
Flanders Expo Gent
Maaltekouter 1
9051 Gent
Meer info: tel. +32 (0)478 90 81 88, reva@reva.be, www.reva.be.

REVA 2013 bezoeken is winnen

U komt beslist naar REVA 2013? Registreer u dan vooraf op de website www.reva.be om een gratis toegangsticket te downloaden. Zo spaart u de toegangsprijs van 5 euro uit en kunnen wij u zowel voor als na de beurs op de hoogte houden van al het relevante nieuws en andere REVA-activiteiten. Bovendien maakt u kans om een iPad te winnen. Surfen en winnen is de boodschap!

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal nodig? Download onderstaande 19 beelden in hoge resolutie in een zip-bestand (142 Mb) of download de beelden apart door ze hieronder te selecteren (rechtermuisknop > "save target as ..." of door op de foto te klikken).
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers
foto voor de pers